Justícia decadent

Onze anys d’inhabilitació per Baltasar Garzón ha estat la sentencia del Tribunal Suprem per les escoltes il·legals del cas Gürtel. Onze anys que es suposen la fi de la seva carrera judicial.

El jutge Garzón sempre ha estat en boca de la premsa, i ja sigui per una cosa o altre, ha estat i és un personatge molt mediàtic, fins i tot massa -crec- pel càrrec que ocupa. La seva, diguem-ne passió per l’ofici, l’ha fet anar sempre al límit entre el què està permès i el que no. Si bé és cert que ha aconseguit grans èxits -contra el narcotràfic o amb les seves investigacions a ETA- el seu expedient també compta amb força irregularitats. I dic irregularitats, que no delictes.

Onze anys d’inhabilitació per les escoltes del cas Gürtel…no sóc cap experta en l’àmbit judicial però opino que és un càstig excessiu per una irregularitat. Tot plegat potser no és més que una “cortina de fum” per amagar l’evidència: en aquest país quan algú remena la memòria del Franquisme passa a estar al punt de mira dels ultradretans que encara desfensen i exalten la figura del Generalíssimo.  Mal que ens pessi, aquest sector continúa sent molt poderós, fins al punt de frenar la investigació dels crims del franquisme. Una investigació que, per altre banda, centenars de families fa anys que demanen per reclamar justicia pels seus avis, pares i germans oblidats sota l’ombra de la dictadura.

Sense marxar gaire del tema, queda clar que l’atreviment de Baltassar Garzón li ha passat finalment factura. Ara bé, és una sentència justa? On anirem a parar quan castiguem als qui pretenen fer justícia? Qui jutjarà als jutges que han jutjat al jutge?-valgui la redundància-.

Els mitjans de comunicació i les xarxes socials bullen aquests díes amb missatges d’indignació. Mentres Francisco Camps queda absolt de tots el càrrecs per un -permeteu que se m’escapi el riure- jurat popular, inhabilitem als nostres jutges. Els seus mètodes -de Garzón- podíen ser més o menys ortodoxes però ara ja res importa, han aconseguit el que volien, treure’s una pedra del camí.

Benvinguts al meu blog,

Silvia Olmo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s